شبیه سازی برخورد سیارک به زمین؛ نمی توان جلوی فاجعه را گرفت

به گزارش مجله تانی بای، سناریوی برخورد فرضی که در جریان کنفرانس دفاع سیاره ای به میزبانی ایالات متحده انجام شد، نشان داد که دولت ها در برابر چنین فجایعی به هیچ عنوان آماده نیستند.

شبیه سازی برخورد سیارک به زمین؛ نمی توان جلوی فاجعه را گرفت

ناسا در حال حاضر 25 هزار جرم نزدیک به زمین را ردیابی می نماید و با اکتشافات جدید، هر هفته در حدود 30 مورد جدید به آن اضافه می گردد

بر اساس شبیه سازی هایی که سازمان های فضایی مطرح انجام داده اند، در حال حاضر هیچ فناوری روی زمین قادر نیست از برخورد سیارکی بزرگ به زمین جلوگیری کند. سیارکی که به گفته آن ها، می تواند به نابودی اروپا بیانجامد. همایش تمرینی یک هفته ای به سرپرستی ناسا، به این نتیجه رسید که حتی در صورت وجود شش ماه آمادگی قبلی، وقوع چنین فاجعه ای اجتناب ناپذیر است.

سناریوی برخورد فرضی که در جریان کنفرانس دفاع سیاره ای به میزبانی ایالات متحده انجام شد، نشان داد که دولت ها در برابر چنین فجایعی به هیچ عنوان آماده نیستند.

شرکت نمایندگان در این همایش می گویند: اگر در زندگی واقعی با چنین سناریویی روبرو شویم، با توانایی های کنونی قادر نخواهیم بود در زمانی این چنین کوتاه، فضاپیما پرتاب کنیم. تنها واکنش به چنین رخدادی می تواند این باشد که یک منطقه، پیش از برخورد سیارک، تخلیه گردد حتی اگر محدوده برخورد، مناطق وسیعی از شمال آفریقا و اروپا باشد.

لیندلی جانسون، مدیر مرکزدفاع سیاره ای ناسا، می گوید: هربار که ما در همایشی های تمرینی از این دست شرکت می کنیم، بیشتر درباره این می آموزیم که عوامل کلیدی در یک رخداد فاجعه آمیز کدامند و چه کسی، چه زمانی به چه اطلاعاتی احتیاج دارد.

این تمرین ها در نهایت به مجموعه دفاع سیاره ای یاری خواهد نمود که با یکدیگر و با دولت ها ارتباط برقرار نمایند تا مطمئن شویم آیا در صورتی که در آینده، یک تهدید بالقوه برخورد سیارکی شناسایی گردد، برای مقابله با آن هماهنگ هستیم یا نه.

ایلان ماسک، مدیر اسپیس ایکس، در واکنش به اخبار این ناکامی گفت که نبود راهکار، یکی از دلایل بسیار این موضوع است که چرا ما به موشک های بزرگتر و پیشرفته تر احتیاج داریم. اسپیس ایکس اخیرا یک قرارداد 2.89 میلیارد دلاری با ناسا امضا نموده است تا فضاپیما های استارشیپ نسل بعدی را توسعه دهد. فضاپیما هایی که برای انتقال افراد و فضانوردان در منظومه شمسی ساخته شده اند.

اسپیس ایکس اعلام نموده است که استارشیپ در ترکیب با تقویت نماینده موشک فوق سنگین، قدرتمندترین پرتابگری است که تا به امروز در دنیا ساخته شده است و به لحاظ نظری، می تواند به یاری ماموریت هایی بیاید که می خواهند جهت سیارک هایی که به سمت زمین می آیند را منحرف کند.

در حال حاضر، ناسا در حال کار روی فناوری انحراف سیارک ها است و برای پرتاب نخستین ماموریت آزمایشی خود، یعنی سامانه تغییر جهت سیارک دوتایی (DART)، برنامه ریزی می نماید. ماموریتی که در اواخر سال 2021 انجام می گردد و در پاییز سال 2022 به سیارک دیمورفوس می رسد.

این ماموریت کوشش خواهد نمود که جهت سیارک را تغییر دهد؛ با این امید که به کارگیری این استراتژی کاهش خطر، بتواند در آینده درباره اجرام خطرناک نزدیک به زمین هم جواب دهد.

آندریا رایلی، مدیر اجرایی برنامه دارت در مرکز فرماندهی ناسا، می گوید: دارت، نخستین آزمایش سامانه دفاع سیاره ای است و داده هایی که پس از برخورد آن با دیمورفوس به دست می آید، به دانشمندان یاری می نماید بفهمند که چگونه می گردد اثرات فاجعه ناشی از اجرام بالقوه خطرناک نزدیک به زمین (NEO) را که در آینده کشف می شوند، کاهش داد.

اگرچه که برخورد دارت با این سیارک برای زمین هیچ خطری نخواهد داشت، اما برای ما یک موقعیت عالی خواهد بود تا این فناوری را پیش از آن که واقعا لازم گردد، آزمایش کنیم. ناسا در حال حاضر 25 هزار جرم نزدیک به زمین را ردیابی می نماید و با اکتشافات جدید، هر هفته در حدود 30 مورد جدید به آن اضافه می گردد.

منبع: ایندیپندنت

منبع: فرادید
انتشار: 26 خرداد 1400 بروزرسانی: 26 خرداد 1400 گردآورنده: tani-buy.ir شناسه مطلب: 1612

به "شبیه سازی برخورد سیارک به زمین؛ نمی توان جلوی فاجعه را گرفت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شبیه سازی برخورد سیارک به زمین؛ نمی توان جلوی فاجعه را گرفت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید