دمنوش ها و نوشیدنی های خنک کننده در ماه مبارک رمضان

به گزارش مجله تانی بای، دمنوش های گیاهی بسیار بهتر از نوشیدنی های گازدار و قندی مضر هستند و می توان این دمنوش ها را در وعده افطار و سحر، جایگزین چای یا نوشیدنی های گازدار و آبمیوه های مصنوعی کرد.

دمنوش ها و نوشیدنی های خنک کننده در ماه مبارک رمضان

دکتر سعید توکلی، مدیر مرکز خدمات تخصصی آنالیز و فرآوری گیاهان دارویی و عضو هیات علمی این پژوهشکده در خصوص مصرف دم نوش های گیاهی در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: چای سفید که در بین چای ها، از همه کمتر اکسیده شده است، طبیعت سردی دارد و برای نوشیدن در ماه مبارک رمضان توصیه می شود. این چای بسیار سبک و نشاط آور است.

وی افزود: چای سبز هم یکی دیگر از چای های خنک کننده است، زیرا اکسیداسیون پایینی دارد و از این چای برای برطرف حرارت و گرمازدگی استفاده می شود. دم نوش گیاهی چای سبز عطش را کاهش می دهد و تولید مایعات بدن را افزایش می دهد و این به این معناست که بدن از طریق عرق، بیشتر خنک می شود.

دکتر توکلی با اشاره به اینکه گل داوودی طبیعت سردی دارد و دم نوش آن برای روزهای گرم و برطرف عطش در ماه مبارک رمضان مناسب است دیگر دم نوش های خنک کننده و مفید برای مصرف در این ماه را برشمرد و بیان نمود: بابونه هم همچون گل داوودی دارای خواص خنک کنندگی است و به عنوان یک ضدالتهاب از آن استفاده می شود. دانه های سنا برای خنک کردن حرارت گاز معده و کبد مفید هستند. این دانه برای ماه مبارک رمضان بسیار مناسب هستند، زیرا روزه داری می تواند باعث یبوست شود.

وی تاکید کرد: دم نوش نعنا فلفلی یا به طور کلی، نعنا بسیار خنک است. می توانید از آن برای تهیه انواع نوشیدنی های گرم و سرد استفاده کنید. اگر از برگ های خشک آن استفاده می کنید، آن را در آب جوش بیاندازید تا خواص آن آزاد شوند.

این عضو هیات علمی علاوه بر معرفی دم نوش های خنک کننده، به معرفی نوشیدنی های خنک کننده نیز پرداخت و بیان نمود: خاک شیر از جمله نوشیدنی خنک کننده گیاهی است که به صورت خودرو در دامنه کوه ها و صحراها رشد می کند. خاکشیر دارای اسید استئاریک است. همچنین برای برطرف التهاب زخم ها، باز شدن صدا و از بین رفتن کهیر از خاکشیر استفاده می شود. همچنین بیدمشک گیاهی از خانواده بیدها است. بیدمشک دستگاه گوارش را تقویت و ناراحتی های عصبی را درمان می کند و مصرف آن در ماه مبارک توصیه می شود.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر توکلی خاطر نشان کرد: یکی دیگر از دم نوش های گیاهی با طبع سرد عرق کاسنی است. بهترین تصفیه کننده خون کاسنی است. عرق کاسنی خنک کننده بدن و برگ آن مقوی اعصاب است. کاسنی بیماری های کبدی را برطرف می کند. تمام قسمت های این گیاه کاملا خوراکی است و برای بدن مفید است. شربت سکنجبین نیز دارای طبیعت سرد و خنک است و به صفرابر مشهور است. ترکیب شربت سکنجبین و خیار رنده شده برای برطرف تشنگی و التهاب ناشی از گرما در ماه مبارک رمضان فوق العاده است.

منبع: همگردی
انتشار: 9 خرداد 1400 بروزرسانی: 9 خرداد 1400 گردآورنده: tani-buy.ir شناسه مطلب: 1592

به "دمنوش ها و نوشیدنی های خنک کننده در ماه مبارک رمضان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دمنوش ها و نوشیدنی های خنک کننده در ماه مبارک رمضان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید