کارنگی ، ترس آمریکا از جاماندن در ماراتن رقابت با چین
به گزارش مجله تانی بای، اندیشکده کارنگی اروپا از ترس عمیق آمریکا از رشد جهانی چین و جا ماندن ایالات متحده از این ماراتن رقابتی اطلاع داد.
با تور چین سفری خاطره انگیز را تجربه کنید.
به گزارش اندیشکده کارنگی اروپا(Carnegie Europe)، شاید آمریکا و ناتو روسیه را تهدیدی جدی بدانند و یا از افراط گرایی در خاورمیانه نگرانی هایی داشته باشند اما مطمئنا رشد شتابان چین اساسی ترین ترس آنان است. پس زمینه رشد جهانی چین و افزایش اعتماد به نفس پکن نوید تغییرات جدی در محیط استراتژیک نظام بین الملل را می دهد که آمریکا از آنها بخوبی آگاهی دارد.
امروز نشست شورای آتلانتیک با حضور وزیران خارجه عضو برگزار گردید و چین یکی از نگرانی های آشکار و پنهان آمریکا و اعضای این سازمان بود.
پکن بودجه نظامی امسال خود را 7.5 درصد افزایش داده است، رقمی که اگر چه درصد رشد آن کمتر از سال 2018 است اما نشان می دهد که پکن به دنبال تقویت نیروهای نظامی و تبدیل ارتش به نیروی برتر در برابر چالش های پیش رو است.
بودجه نظامی این کشور در امسال میلادی با 7.5 درصد رشد نسبت به سال گذشته به 177.6 میلیارد دلار افزایش یافته است که با این حساب، درصد رشد آن نسبت به افزایش 8.1 درصدی سال 2018 میلادی اگرچه کاهش یافته است اما اصل بودجه حدود 12 میلیارد دلار افزایش نشان می دهد.
از سال 2012 تا 2018، میزان بودجه نظامی چین هر سال به ترتیب 11.2، 10.7، 12.2، 10.1 و 7.6، 7 و 8.1 درصد افزایش داشته است اما این رشد برای امسال 7.5 درصد بوده است.
چین میخواهد تا سال 2035 میلادی به یک ارتش مدرن دست یابد برای همین از میزان نیروهای نظامی خود 300 هزار نفر کاسته است و بودجه بیشتری را روی تسلیحات جدید هزینه می نماید.
دریای جنوبی چین (South China Sea) یکی از مناطق درگیری های احتمالی دو طرف خواهد بود. در سال 2019 میلادی تنش ها میان آمریکا و چین در دریای جنوبی بیشتر خواهد شد زیرا چین به سوی استقرار بیشتر نیروها و تسلیحات و ساخت جزایر مصنوعی خواهد رفت تا بتواند نیروی بازدارندگی اش را در مقابل آمریکا کامل کند.
در ماه فوریه امسال (بهمن 1397) مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در سفر منطقه ای خود گفت که ما در دریای جنوبی حضور می یابیم تا اطمینان حاصل گردد کشتیرانی آزاد برقرار است.
ماه سپتامبر سال 2018 (شهریور 1397) نیز ناوهای چینی ناو دیکتاتور آمریکا را مورد تعقیب قرار دادند تا از منطقه نزدیک به حریم جزایر متعلق به چین دور گردد و نزدیک بود که برخوردی هم میان آنها صورت گیرد.
اقتصاد قدرتمند چین و امکان نفوذ سیاسی-مالی بیشتر پکن در اروپا یکی دیگر از ترس های آمریکا و بعضی همپیمانان اروپایی واشنگتن است.
چین به سرعت در حال افزایش فعالیت های مالی خود در اروپاست، بعضی از این سرمایه گذاری ها استراتژیک هستند و ممکن است موجب وابستگی کشورهای اروپای شرقی و کشورهای بالکان به چین گردد.
به گزارش ایرنا، پکن در حال گسترش حضور فیزیکی خود در اروپاست، این حضور با سرمایه گذاری های عظیم پکن در سراسر این قاره همراه شده است. به عنوان مثال، در حال حاضر شرکت های دولتی یا شرکت هایی چینی که توسط دولت راهنمایی می شوند(state-owned or state-controlled firms)، ده درصد از کل حجم مبادلات بنادر اروپایی را در اختیار دارند.
همچنین این نگرانی وجود دارد که چین زمانی بخواهد از زیرساخت های خود در اروپا علیه ایالات متحده و یا اروپا استفاده نظامی نماید.
نفوذ مالی در حال رشد چین می تواند به نفوذ سیاسی نیز تبدیل گردد، همانطور که رقابت بین آمریکای شمالی و چین افزایش می یابد، کوشش های پکن برای جدایی بیشتر اروپا از ایالات متحده بیشتر می گردد. کوشش های پکن برای ایجاد روابط با کشورهای مرکزی و شرقی اروپا با استفاده از چارچوب همکاری 16 + 1، که در قالب آن شانزده کشور اروپایی روابط خود با چین را بسیار گسترش می دهند در این راستا درک می گردد.
تمایل دولت ایتالیا برای تقویت روابط با چین دغدغه دیگری برای ناتو است، این موضوع افتراق سیاسی در اروپا را تشدید می نماید.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بارها از تهدید چین سخن گفته است، در مقابل چین متذکر شده که سیاست های آمریکا سرشار از اندیشه های منسوخ شده از جمله تفکر جنگ سرد و بازی مجموع صفر است و در مقابل چین جهت توسعه صلح آمیز و سیاست دفاعی غیرتجاوزکارانه را پیش می گیرد و در توسعه نیروی راهبردی خود بسیار خویشتندار است.
منبع: همشهری آنلاین