40 نکته راهنمای خرید چای سیاه خارجی ، پرفروش ترین چای خارجی در ایران کدومه؟

به گزارش مجله تانی بای، خرید چای سیاه خارجی همواره برای ایرانی ها چالش برانگیز بوده است. چای سیاه ایرانی که هواداران خاص خودش را دارد اما اگه شما هم از هواداران جدی چای هستید، حتما می دونید که چای سیاه خارجی یه چیز دیگه است! نه فقط عطر و طعمش، بلکه حتی حس لذت نوشیدنش با چای معمولی فرق داره. اما وقتی می خواید چای خارجی خریداری کنید، سوال های زیادی پیش میاد: چه نوعی بهتره؟ برگ کامل چای بهتره یا خرد شده؟ طعم چای های خارجی مختلف چطوریه؟ و اصلا چطور باید چای سیاه خارجی رو حرفه ای دم کنیم؟ با این مقاله از در همراه ما باشید تا راهنمای خرید چای سیاه خارجی و نکات مهم که باید موقع خرید چای سیاه خارجی بدونید رو با شما به اشتراک بذاریم.

40 نکته راهنمای خرید چای سیاه خارجی ، پرفروش ترین چای خارجی در ایران کدومه؟

چرا خرید چای سیاه خارجی یه تجربه متفاوته؟

اول بیاید ببینیم اصلا چرا خرید چای سیاه خارجی اینقدر محبوبه. چای سیاه خارجی به چای هایی گفته میشه که از کشورهای معروف فراوریکننده چای وارد می شن؛ کشورهایی مثل هند، سریلانکا، چین و کنیا. این چای ها نه تنها کیفیت بالایی دارن، بلکه عطر و طعمشون معمولا خیلی غنی تر و متنوع تر از دیگر انواع چای هست. موارد زیر از مهم ترین مزایای چای سیاه خارجی هستن:

  • رنگ و طعم: چای سیاه خارجی رنگ تیره، براق و طعم قوی داره که از ملایم و شیرین تا تلخ و گس طبقه بندی میشه.
  • کیفیت برگ: یه چای سیاه خارجی باکیفیت از برگ های کامل یا نیمه خرد شده تشکیل میشه؛ به این ترتیب، عطر و طعم اصلی چای به برترین شکل ممکن حفظ میشه.
  • خواص سلامتی: چای سیاه خارجی سرشار از آنتی اکسیدانه و بعلاوه، تانن (Tannin) و کمی کافئین هم داره که می تونه سطح تمرکز رو افزایش بده و روند هضم رو بهبود ببخشه.

به قول معروف، نوشیدن یه فنجان چای سیاه خارجی باکیفیت، یه جور سفر به منطقه ها چای خیز دنیاست. وقتی چای درست انتخاب بشه و به برترین شکل دم بکشه، نه تنها یه نوشیدنی گواراست، بلکه یه تجربه حسی بی نظیره!

برای خریدن می تونید از فروشگاه های به روش های و اینترنتی اقدام کنید.

انواع چای سیاه خارجی و ویژگی هاشون

حالا برسیم به بخش مجذوب کننده؛ انواع چای سیاه خارجی که هر کدوم طعم، عطر و رنگ مخصوص خودشون رو دارن. همین تفاوت هاست که باعث شده انتخاب چای هیجان انگیز باشه. در ادامه، نام انواع چای سیاه خارجی رو بهتون معرفی می کنیم:

چای دارجلینگ (Darjeeling)

دارجلینگ یکی از مشهورترین و گران ترین انواع چای هندی ست که لقب نوشیدنی محلی چای رو به خودش اختصاص داده؛ چون طعم ملایم و عطر گلی و خاصی داره.

ویژگی های چای دارجلینگ

  • طعم و عطر: ملایم، گلی و کمی میوه ای. حتی برخی از افراد یه ته مزه موز یا هلو هم توی چای دارجلینگ حس می کنن.
  • رنگ چای دارجلینگ دم نموده: زرد طلایی تا کهربایی.
  • نکات خرید: دنبال برگ های کامل و سالم باشید، نه خرد شده یا پودر. بسته بندی هایی که مهر اصالت دارن مطمئن ترن.
  • روش دم کردن: 3 تا 4 دقیقه کافیه. دم طولانی باعث تلخی می شه.

نکته: چای دارجلینگ برای افرادی عالیه که دوست دارن یه چای ملایم و خوش عطر داشته باشن. می تونید این چای رو با یا بدون شیر همراه با کمی عسل یا با یه برش لیمو میل کنید و تجربه متفاوتی بسازید.

چای آسام (Assam)

چای آسام هم از هند میاد و بیشتر برای صبحانه مناسبه؛ چون یه چایی پر رنگ و پر انرژیه.

ویژگی های چای آسام

  • طعم و عطر: تلخ و گس، با عطری قوی و ماندگار. برخی ها می گن موقع نوشیدن چای آسام کمی عطر عسل یا شکلات هم حس می کنن.
  • رنگ چای آسام دم نموده: قرمز تیره و غلیظ.
  • نکات خرید: برترین کیفیت، برگ های کامل و تازه است.
  • روش دم کردن: 4 تا 5 دقیقه زمان کافیه. دم طولانی باعث تلخی بیشتر می شه.

نکته: چای آسام برای افرادی عالیه که صبح ها دنبال انرژی و طعمی قوی هستن. در صورت تمایل، با اضافه کردن کمی شیر و شکر به چای آسام می تونید نوشیدن یه چای صبحگاهی دلچسب و متفاوت رو تجربه کنید.

چای سیلان (Ceylon)

چای سیلان از سریلانکا میاد و تنوع زیادی داره.

ویژگی های چای سیلان

  • طعم و عطر: از ملایم و شیرین تا کمی گس، غالبا عطری مرکباتی یا گیاهی داره.
  • رنگ چای سیلان دم نموده: طلایی تا قرمز روشن.
  • نکات خرید: بسته به ارتفاع محل فراوری (ارتفاعات بالا یا پایین)، طعم چای متفاوت می شه. ارتفاعات بالا طعمی نرم تر و سبک تر دارن.
  • روش دم کردن: 3 تا 4 دقیقه کافیه. دم طولانی باعث تلخی می شه.

نکته: چای سیلان برای افرادی مناسبه که می خوان یه فنجون چای تازه و نشاط آور میل کنن.

چای کنیا

چای کنیا معمولا برای افرادی خوبه که چای پر رنگ و پر طعم دوست دارن.

ویژگی های چای کنیا

  • طعم و عطر: تلخ و پر رنگ، با عطری خاکی و طبیعی. برخی ها حتی ته مزه شکلات یا توت خشک هم توی یه فنجون چای کنیا حس می کنن.
  • رنگ چای کنیا دم نموده: قرمز تیره و غلیظ.
  • نکات خرید: معمولا به شکل فله یا کیسه ای عرضه می شه.
  • روش دم کردن: معمولا ظرف 3 تا 5 دقیقه دم می کشه. دم طولانی باعث تلخ تر شدن می شه، پس زمان دم رو کنترل کنید.

چای چینی (Keemun و Yunnan)

چای سیاه چینی انواع مختلفی داره و برای علاقه مندان به چای های خاص خیلی مجذوب کنندهیت داره.

ویژگی های چای چینی

  • چای چینی Keemun: عطری گلی و میوه ای داره؛ یه میزان شیرینی طبیعی هم در این نوع چای سیاه حس می شه.
  • چای چینی Yunnan: طعم تلخ و شکلاتی، با عطری خاکی و کمی دودی داره.
  • رنگ چای چینی دم نموده: قهوه ای مایل به قرمز تا تیره.
  • نکات خرید: در ظرف دربسته و دور از نور و رطوبت باید نگهداری شده باشه؛ وگرنه طعم اصلی چای حفظ نمیشه.
  • روش دم کردن: برای دم کردن هر دو مدل چای چینی، آب باید خیلی داغ باشه (حدود 90 تا 95 درجه سانتی گراد) ولی در حال جوش نباشه. برای دم کردن چای Keemun حدود 4 دقیقه و برای دم کردن چای Yunnan حدود 5 دقیقه زمان کافیه.

بیشتر بخوانید:

روش تشخیص و خرید چای سیاه خارجی باکیفیت

برای تشخیص و خرید چای سیاه خارجی باکیفیت لازمه نکات زیر رو رعایت کنید:

  • همواره دنبال چای با برگ های کامل یا نیمه خرد شده باشید. برگ های خرد یا پودر شده معمولا کیفیت پایین تری دارن و عطر و طعم اصلی چای رو از دست می دن. برگ های کامل نه تنها عطر بیشتری دارن، بلکه هنگام دم کردن رنگ زیباتری هم ایجاد می کنن.
  • برگ های سالم معمولا سبز تیره تا قهوه ای روشن و براق هستن و یکدست بودن رنگ و مقدار برگ ها نشون دهنده کیفیت بالاست. برگ های شکسته، خاکی یا در ترکیب با چوب و خس و خاشاک کیفیت پایین تری دارن.
  • همواره تاریخ فراوری و انقضا چای رو آنالیز کنید و چای تازه خریداری کنید. چای قدیمی عطر و طعمش رو از دست داده و احتمال تلخ شدنش بیشتره. چای تازه معمولا 6 تا 12 ماه بعد از فراوری برترین طعم رو داره؛ پس به این بازه زمانی دقت کنید.
  • بسته بندی هایی که دارای مهر اصالت و اطلاعات کامل فراوری هستن، معمولا کیفیت بهتری دارن.
  • چای سیاه خارجی باکیفیت بوی مطبوع و مشخصی داره که بسته به نوع چای می تونه گلی، میوه ای، خاکی یا شکلاتی باشه. حتی اگه قصد دم کردن چای رو ندارید، بو کردن برگ خشک می تونه شاخص خوبی برای کیفیت باشه.
  • اگه بوی نم، کپک یا پلاستیک حس کردید، از خرید اون چای صرف نظر کنید.
  • برگ هایی که رنگ یکنواخت تری دارن به روش درستی فرآوری شدن و کیفیت بالاتری دارن.
  • برگ هایی که رنگ های متفاوت یا نقاط سیاه دارن معمولا کیفیت شون پایین تره؛ یا ممکنه اصلا با چای های بی کیفیت مخلوط شده باشن.

چای دلخواه تون رو چطور پیدا کنید؟ راهنمای شناخت طعم و نوع چای خارجی

قبل از خرید چای سیاه خارجی، خیلی مهمه که بدونید دنبال چه طعم و عطری هستید؛ چون هر نوع چای یه شخصیت خاص داره و تجربه نوشیدنش کاملا متفاوت می شه. اینجا یه راهنمای کامل داریم که می تونه یاری کنه برترین انتخاب رو داشته باشید:

چای ملایم و لطیف

چای های ملایم مثل دارجلینگ و برخی از انواع چای سیلان، برای افرادی مناسب هستن که طعم لطیف و آرامش بخش دوست دارن. این چای ها طعمی نرم و گلی دارن و برخی وقت ها ته مزه میوه ای یا کمی شبیه عسل هم حس می شه. رنگ دم نموده شون معمولا زرد طلایی تا کهربایی روشنه که حسابی جلوه داره. برای دم کردن شون بهتره برای 3 تا 4 دقیقه از آب تقریبا جوشیده ولی نه کاملا جوش (حدود 90 تا 95 درجه) بهره ببرید تا عطرش خوب آزاد بشه.

این انواع چای سیاه معمولا بدون هیچ افزودنی برترین طعم رو دارن؛ اما اگه دوست داشتید می تونید یه قطره عسل هم اضافه کنید. بهتره چای های ملایم و لطیف رو همراه با شیر نخورید؛ چون طعمش خراب میشه. خلاصه اینکه، این چای برای کسانی که به تلخی زیاد حساس هستن یا می خوان طعم واقعی و اصلی چای رو تجربه کنن، یه انتخاب فوق العاده ست.

چای پر رنگ و پر طعم

چای های پر رنگ مثل چای آسام و چای کنیا، همون گزینه های محبوبی هستن که اغلب افراد برای صبحانه دنبالش می گردن. این چای ها رنگ دم نموده قرمز تیره یا قهوه ای غلیظ دارن و طعم شون قوی، گس و کمی تلخ با یه عطر خاکی و پرانرژیه؛ برای دم کردن شون بهتره آب کاملا جوش (95 تا 100 درجه) بهره ببرید و حدود 4 تا 5 دقیقه بذارید دم بکشه؛ بیشتر از این طعم خیلی تلخی پیدا می کنه.

این مدل چای معمولا با شیر و کمی شکر یا عسل خیلی می چسبه و برای آغاز یه روز پرانرژی فوق العاده ست. اگه عادت دارید صبح ها حتما یه فنجون چای پر رنگ بخورید یا دنبال یه نوشیدنی قوی هستید، آسام و کنیا برای شما یه انتخاب عالیه.

چای دودی یا خاکی

برخی از انواع چای چینی Yunnan جزو چای های خاص و متفاوتی هستن که طعم عمیق، دودی و کمی خاکی دارن. رنگ دم نموده شون معمولا قهوه ای مایل به قرمز تا تیره ست و همین ظاهرش هم حس جدی و متفاوت بودن شون رو نشون می ده. این نوع چای بیشتر به درد افرادی می خوره که دنبال تجربه ای متفاوت هستن و دوست دارن نوشیدن چای براشون چیزی فراتر از یه عادت روزمره باشه.

برای دم کردنش، بهتره آب تقریبا جوشیده ولی کمی کمتر از 100 درجه استفاده بشه و حدود 4 تا 5 دقیقه دم بکشه تا طعمش کاملا آزاد بشه. معمولا این چای رو بدون شیر می نوشن تا طعم طبیعی دودی و خاکیش حفظ بشه؛ ولی اضافه کردن کمی عسل هم می تونه مزه ش رو دلچسب تر کنه. خلاصه اگه دنبال یه تجربه خاص و حرفه ای توی دنیای چای هستید، این مدل چای می تونه انتخاب فوق العاده ای باشه.

بیشتر بخوانید:

راز خوش طعم شدن چای سیاه خارجی: از آب تا قوری

در اغلب مواقع، افراد تصور می کنن برای داشتن یه چای خوش عطر و طعم فقط نوع چای مهمه؛ درحالی که کیفیت آب و نوع قوری هم می تونه طعم نهایی رو زیر و رو کنه. برای مثال، اگه آب شهری کلر زیادی داشته باشه یا خیلی سنگین باشه (مثل آب چاه پر از املاح)، عطر و مزه چای رو نابود می کنه. بنابراین، بهتره از آب سبک و تازه مثل آب معدنی یا آب جوشیده برای دم کردن چای سیاه ایرانی یا خارجی بهره ببرید.

از طرف دیگه، قوری های چینی یا سفالی برای دم کردن چای یه گزینه ایده آل به حساب میان؛ چون عطر طبیعی چای رو خوب نگه می دارن و هیچ طعم اضافه ای بهش نمی دن. قوری شیشه ای هم خوبه چون می تونید رنگ چای رو ببینید و زمان دم رو دقیق تر کنترل کنید. اما قوری استیل یا فلزی به خصوص برای چای های ملایم مثل دارجلینگ اصلا مناسب نیست و یه ته مزه فلزی به چای می ده که ممکنه خوشایند نباشه.

یه نکته مهم دیگه هم اینه که قبل از دم کردن چای باید قوری رو گرم کنید. اگه قبل از ریختن چای خشک، کمی آب داغ داخل قوری بچرخونید و خالی کنید، هم قوری گرم می شه و هم یاری می کنه دم نموده نهایی بهتر و یکدست تر دربیاد.

در نهایت، نسبت چای به آب رو نباید فراموش کنید. معمولا یه قاشق مرباخوری چای خشک برای هر فنجون کافیه. ریختن بیش از حد چای خشک باعث تلخی می شه؛ کم ریختنش هم طعم چای رو آبکی می کنه.

خلاصه اینکه حتی برترین چای سیاه خارجی هم اگه با آب و ظرف درست دم نشه، طعم واقعی ش رو بهتون نشون نمی ده. پس به این جزئیات کوچیک حتما دقت کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در خرید چای سیاه خارجی

  • موقع خرید به شکل برگ چای دقت کنید؛ برگ کامل کیفیت و عطر بیشتری داره؛ اما برگ خرد شده زود دم می کشه و پررنگ تره.
  • رنگ برگ خشک باید براق و طبیعی باشه، نه کدر یا خاکستری.
  • عطر چای خشک باید طبیعی و تازه باشه؛ بوی مصنوعی یا خیلی تند نشونه کیفیت پایین یا اسانس دار بودنه.
  • بسته بندی باید محکم و دربسته باشه تا چای رطوبت و بو رو جذب نکنه.
  • تاریخ فراوری و انقضا مهمه؛ چای تازه همواره طعم و عطر بهتری داره.
  • به کشور مبدا توجه کنید؛ چون هر منطقه طعم و ویژگی خاص خودش رو داره.
  • حجم خریدتون رو متناسب با مصرف انتخاب کنید؛ خرید زیاد ممکنه باعث کهنه و مونده شدن چای بشه.
  • چای سیاه خارجی رو حتما از فروشگاه های معتبر خریداری کنید تا چای تقلبی یا رنگ شده رو بهتون غالب نکنن.
  • به قیمت دقت کنید؛ خیلی مقرون به صرفه بودن چای خارجی معمولا نشونه کیفیت پایین یا مخلوط بودنشه.
  • موقع انتخاب، حتما شرایط نگهداری خودتون رو در نظر بگیرید؛ اگه جای مناسب ندارید، بهتره میزان کم خریداری کنید.
  • به خاطر داشته باشید هر چای خارجی روش دم مخصوص به خودش رو داره؛ بهتره قبل از خرید در موردش مطالعه کنید.

بیشتر بخوانید:

سوالات متداول در راهنمای خرید چای سیاه خارجی

چای سیاه خارجی چه فرقی با چای ایرانی داره؟

چای خارجی معمولا تنوع طعمی بیشتری داره؛ از ملایم و گلی گرفته تا پررنگ و دودی. اما چای ایرانی بیشتر یه طعم ساده و طبیعی داره. انتخاب بین این دو بیشتر به ذائقه خودتون بستگی داره.

برترین زمان برای خوردن چای خارجی چه زمانیه؟

چای های پر رنگ مثل آسام و کنیا برای صبح عالی هستن؛ چون انرژی زیادی می دن. چای های ملایم مثل دارجلینگ بیشتر برای عصر و دورهمی ها مناسبه. شب ها هم بهتره سراغ چای خیلی پر رنگ نرید تا خواب تون رو به هم نریزه.

از کجا بفهمیم چای تقلبی یا رنگ شده نیست؟

چای طبیعی دم نموده رنگش به مرور باز می شه و بلافاصله تیره نمی شه. اگه رنگ چای سریع خیلی پر رنگ بشه یا ته طعم شیمیایی بده، احتمالا تقلبیه.

چای سیاه خارجی رو بهتره چطور نگهداری کنیم؟

باید داخل ظرف دربسته، در جای خشک و خنک و دور از نور و بوی قوی نگه دارید. چای خیلی زود بوی محیط رو می گیره.

چقدر چای بخوریم خوبه؟

معمولا روزی 2 تا 3 فنجون کافیه. مصرف زیاد، مخصوصا از نوع پر رنگ، ممکنه باعث بی خوابی یا تپش قلب بشه.

می شه چای خارجی رو با شیر بخوریم؟

بله، ولی بستگی به نوعش داره. آسام و کنیا با شیر خیلی خوشمزه می شن؛ اما دارجلینگ یا سیلان ملایم رو بهتره بدون شیر بنوشید تا طعم لطیف شون حفظ بشه.

فرق برگ کامل با خرد شده چیه؟

برگ کامل دیرتر دم می کشه ولی عطر و طعم لطیف تری داره. برگ خرد شده سریع تر دم می کشه و پر رنگ تر می شه.

خوش طعم ترین چای خارجی چیه؟

خوش طعم ترین چای خارجی یه چیز ثابت نیست و کاملا به ذائقه شما بستگی داره؛ برخی از افراد چای دارجلینگ ملایم و گلی رو برترین می دونن؛ برخی ها عاشق آسام و کنیا با طعم قوی و پرانرژی هستن؛ یه عده هم چای های خاص چینی با طعم دودی و عمیق رو می پسندن.

برترین چای فله خارجی چی بخریم؟

برای خرید برترین چای فله خارجی بهتره سراغ چای های برگ درشت و تازه برید که عطر طبیعی و رنگ ملایمی دارن؛ معمولا دارجلینگ هندی، سیلان سریلانکا و آسام گزینه های پرطرفدار و باکیفیتی هستن.

برترین چای خارجی در ایران چیه؟

چای های آسام هند، کنیا و سیلان سریلانکا هم پرطرفدارن، هم به راحتی پیدا می شن و بسته به ذائقه تون می تونید بین طعم ملایم، پررنگ یا عطری انتخاب کنید.

پرفروش ترین چای خارجی در ایران کدومه؟

پرفروش ترین چای خارجی در ایران معمولا چای آسام هند و چای سیلان سریلانکا هستن؛ چون طعم غنی تر و رنگ ناب تری دارن. ضمناً، این چای ها برای صبحانه یه گزینه عالی هستن و دسترسی شون هم راحت و گسترده ست.

منبع: افق کوروش
انتشار: 9 شهریور 1404 بروزرسانی: 9 شهریور 1404 گردآورنده: tani-buy.ir شناسه مطلب: 2409

به "40 نکته راهنمای خرید چای سیاه خارجی ، پرفروش ترین چای خارجی در ایران کدومه؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "40 نکته راهنمای خرید چای سیاه خارجی ، پرفروش ترین چای خارجی در ایران کدومه؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید