انار پلو مناسب برای شب یلدا
به گزارش مجله تانی بای، خبرنگاران : انار پلو یک غذای متفاوت و خوشمزه است.
انار پلو به علت داشتن رب انار طعم خاصی دارد. طرز تهیه این غذای خاص را به مناسبت شب یلدا آموزش داده ایم.
به گزارش خبرنگاران، برنامه تلویزیونی به خانه برمی گردیم، از یک کارشناس آشپزی برای آموزش روش تهیه انار پلو دعوت کرد.
مواد لازم برای انار پلو:
برنج 2 پیمانه، سینه مرغ 150 گرم، رب انار 25 گرم، زعفران دم شده 1 قاشق س خ، پیاز داغ 50 گرم، سیر 2 حبه، روغن به میزان لازم، نمک، فلفل و ادویه به میزان لازم، انار جهت تزئین
در ادامه، آموزش مرحله به مرحله انار پلو را مشاهده می کنید. لازم به ذکر است طرز تهیه این پلو را به طریق دیگری جز فیلم که مشاهده می کنید آموزش داده ایم.
انار پلو یکی از انواع غذاهای پلویی خوشمزه و مجلسی ایرانی است که اصالت آن را متعلق به شهرهای قزوین و شیراز می دانند. انار پلو از غذاهای مناسبتی ایرانیان محسوب می گردد که در بلندترین شب سال یعنی شب یلدا تهیه می گردد.
با میزان موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای 4 نفر انار پلو تهیه کنید. در صورتی که می خواهید میزان کمتر یا بیشتری انار پلو تهیه کنید کافیست میزان مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم انار پلو شیرازی برای 4 نفر
برنج 4 پیمانه
دانه انار 2 پیمانه
سینه مرغ 3 عدد
پیاز میانه 2 عدد
چوب دارچین 1 عدد
خلال پسته نصف پیمانه
گشنیز خرد شده 1.5 پیمانه
زعفران دم نموده 2 قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان کافی
طرز تهیه انار پلو
برای تهیه انار پلوی مجلسی ابتدا در قابلمه ای آب می ریزیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب به جوش بیاید و بعد 1 عدد از پیازها را پوست می گیریم و به 4 قسمت تقسیم می کنیم و داخل آب جوش می ریزیم و چوب دارچین و سینه مرغ ها را با هم در آب در حال جوش قرار می دهیم و حرارت را ملایم می کنیم و در قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم تا خوب پخته شوند. سپس سینه مرغ های پخته شده را از قابلمه بیرون می آوریم و اجازه می دهیم تا خنک شوند و بعد آن ها را ریش ریش می کنیم و کنار می گذاریم.
پیاز به جای مانده را پوست می گیریم و روی تخته نگینی ریز خرد می کنیم و در تابه ای روغن می ریزیم و پیازها را داخل روغن تفت می دهیم تا نرم شوند و بعد گشنیز ،سینه مرغ های ریش شده و خلال پسته و دانه های انار را به مواد اضافه می کنیم و با هم تفت می دهیم تا خوب مخلوط شوند و پس از 5 دقیقه تابه را از روی حرارت بر می داریم. داخل قابلمه ای آب می ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید و بعد برنج را می شوییم و آب آن را بیرون می ریزیم و داخل آب در حال جوش برنج را می ریزیم و هم می زنیم و دیگر به برنج دست نمی زنیم تا 5 دقیقه خوب بپزد.بعد از گذشت 5 دقیقه به برنج سر می زنیم و چند دانه از برنج را زیر دندان تست می کنیم.
اگر اطراف برنج کاملا پخته بود و مغز آن کمی سفت بود باید برنج را آبکش کنیم. قابلمه را از روی حرارت بر می داریم برنج را در آبکش خالی می کنیم و کمی آب سرد روی برنج می گیریم و آبکش را بر می داریم و یک الی 2 بار تکان می دهیم تا برنج ها جابه جا شوند و له نشوند و بعد قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و کف آن روغن می ریزیم و اگر تمایل داشتید نان یا سیب زمینی کف آن می چینید و با کفگیر کم کم میزانی از برنج را کف قابلمه می ریزیم و بعد از مایه انار روی برنج می ریزیم و مجددا یک لایه برنج و لایه بعد مایه انار می ریزیم تا موادمان تمام گردد و در قابلمه را می گذاریم و روی حرارت زیاد قابلمه را می گذاریم تا داخل برنج بخار بپیچد و بعد حرارت را کم می کنیم. بهتر است زمانی که حرارت را زیاد می کنیم یک شعله پخش کن زیر قابلمه بگذاریم تا ته دیگ نسوزد.
پس از گذشت 45 دقیقه الی یک ساعت انار پلوی شیرازی کاملا پخته شده است. غذا را در دیس می کشیم و میزانی از پلو را با زعفران دم نموده مخلوط می کنیم و روی دیس برای تزئین می ریزیم و با دانه های انار و خلال پسته تزئین می کنیم.
منبع: رکنا