بایدها و نبایدهای تغذیه ای در مبتلایان به استئوآرتریت

به گزارش مجله تانی بای، کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، بایدها و نبایدهای تغذیه ای برای مبتلایان به بیماری استئوآرتریت (التهاب مفاصل) را تشریح کرد.

بایدها و نبایدهای تغذیه ای در مبتلایان به استئوآرتریت

سپیده دولتی در گفت وگو با خبرنگاران، در مورد بیماری استئوآرتریت گفت: استئوآرتریت یا بیماری تحلیل برنده مفاصل، شایع ترین فرم آرتریت است. آرتریت به معنای التهاب مفصل است. در واقع استئو آرتریت یک بیماری مفصلی مزمن است که در آن غضروف مفاصل تحمل نماینده وزن بدن به خصوص مفاصل زانو تحلیل می رود.

وی اضافه کرد :چاقی، افزایش سن، جنس مونث، نژاد سفید پوست و صدمات مکرر مرتبط با ورزش از جمله عوامل ایجاد نماینده این بیماری محسوب می شوند.

دولتی با اشاره به اینکه درمان این بیماری چند بخشی است، ادامه داد: درمان شامل فیزیوتراپی، دارو و رژیم درمانی است. فیزیوتراپی و دارو توسط پزشک و رژیم غذایی و آنالیز وضعیت وزن بیمار، توسط کارشناس تغذیه صورت می گیرد.

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید نمود: اکثریت افرادی که دچار بیماری استئوآرتریت می شوند، دچار اضافه وزن و چاقی هستند بنابراین اولین قدم در جهت درمان، کاهش وزن است و این امر می تواند کیفیت زندگی و عملکرد فرد را تا حد قابل قبولی ارتقا دهد. نتایج یک مطالعه نشان داده است که تقریبا هر 500گرم کاهش وزن، حدود 4 برابر بار وارده به زانوها را کم می نماید.

وی در مورد رژیم غذایی این بیماران ادامه داد: رژیم ضدالتهابی یک مداخله موثر است. طبق این رژیم به این بیماران توصیه می گردد که مصرف میوه و سبزی به خصوص میوه جات و سبزیجات به رنگ های تیره و زرد و نارنجی، غلات کامل، مصرف روغن های حاوی امگا 3 همچون روغن زیتون، بذرک، گردو، دانه های کدوتنبل، ماهی های چرب آب های سرد نظیر سالمون، ساردین، ادویه هایی مانند زنجبیل، زردچوبه و رزماری و ماهی و مرغ را افزایش دهند. در مقابل باید مصرف سیب زمینی و پیاز به خاطر مواد ایجاد نماینده التهاب، تخم مرغ، گوشت قرمز، فست فودها، غذاهای کنسروی، شکر و قند و مواد غذایی حاوی شکر، کربوهیدرات های ساده مثل نان سفید و برنج سفید و لبنیات پرچرب را تا حد امکان محدود نمایند.

دولتی گفت: استفاده از مکمل هایی همچون کندرویتین سولفات و گلوکز آمین هم مفید است و نتایج تحقیقات زیادی تاثیر سودمندی آنها را اثبات نموده اند که البته باید با توجه به شرایط فرد، توسط پزشک تجویز گردد.

این کارشناس تاکید نمود: چون این بیماری یک بیماری التهابی است، برای مقابله با افزایش رادیکال های آزاد مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان مثل میوه و سبزی های رنگی با رنگ قرمز، نارنجی و زرد بسیار یاری نماینده خواهد بود. همچنین به دلیل دریافت ناکافی کلسیم و ویتامین D، این بیماران با کمبود کلسیم و ویتامین D روبرو هستند. بنابراین باید مکمل کلسیم و ویتامین D به صورت روزانه مصرف نمایند.

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. بنابراین توصیه می گردد افراد همیشه وزن خود را در حد مطلوب نگه دارند تا از بیماری های ناشی از اضافه وزن و چاقی مثل بیماری های مفصلی و قلبی و عروقی در امان بمانند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 20 مرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: tani-buy.ir شناسه مطلب: 202

به "بایدها و نبایدهای تغذیه ای در مبتلایان به استئوآرتریت" امتیاز دهید

1 کاربر به "بایدها و نبایدهای تغذیه ای در مبتلایان به استئوآرتریت" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بایدها و نبایدهای تغذیه ای در مبتلایان به استئوآرتریت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید