طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت گوساله، جا افتاده و مجلسی
به گزارش مجله تانی بای، قیمه، ملکه خورشت های ایرانی! این خورشت خوش عطر و طعم که با ترکیب گوشت، لپه و ادویه های خوشبو تهیه می گردد، یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است. قیمه را می توان با انواع گوشت مانند گوشت گوسفند، گوشت گوساله، گوشت مرغ و حتی گوشت چرخ نموده تهیه کرد و هر بار طعم جدیدی را تجربه کرد. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه قیمه با گوشت گوسفند را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت گوساله را آنالیز خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه با گوشت گوساله
- گوشت گوساله ران یا گردن (خرد شده) 500 گرم
- پیاز بزرگ (رنده شده) 2 عدد
- لپه 1 پیمانه
- سیب زمینی بزرگ 2 عدد
- رب گوجه 2 قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه، فلفل و دارچین به اندازه لازم
- زعفران دم نموده به اندازه لازم
- روغن به اندازه لازم
- لیمو عمانی 2-3 عدد
طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت گوساله
1. پخت اولیه خورشت قیمه
اولین مرحله از طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت گوساله درست مثل طرز تهیه خورش قیمه مجلسی این است که پیاز رنده شده را در روغن تفت دهید تا طلایی گردد بعد گوشت خرد شده گوساله را به پیاز اضافه نموده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
در نهایت زردچوبه، فلفل سیاه و چوب دارچین را به گوشت اضافه نموده و تفت دهید تا عطر ادویه ها بلند گردد. بعد لپه را که از قبل خیس خورده به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید. در نهایت هم آب جوش را به مواد اضافه کنید تا روی مواد را بگیرد. در قابلمه را ببندید و اجازه دهید مواد با حرارت ملایم به مدت یک ساعت بپزند.
2. اضافه کردن رب
بعد از یک ساعت از پخت خورشت قیمه زمان آن رسیده که رب گوجه را اضافه کنید برای این کار در یک ماهیتابه اندازهی روغن بریزید و رب را اضافه نموده و تفت دهید تا خامی آن گرفته گردد. بعد آن را به همراه لیمو عمانی که در آن با چنگال چند سوراخ اضافه نموده اید را به قابلمه خورشت در حال پخت اضافه کنید و اجازه دهید خورشت 30 تا 45 دقیقه دیگر بپزد و جا بیافتد. در نهایت در یک ربع آخر پخت خورشت زعفران دم نموده را هم اضافه کنید.
3. آماده کردن سیب زمینی و سرو قیمه
هم زمان که خورشت در حال پخت است، سیب زمینی های خلال شده را در روغن تفت دهید تا سیب زمینی سرخ شده مورد احتیاج برای قیمه را آماده کنید. وقتی که خورشت کاملا جاافتاد و آماده شد، آن را در ظرف مدنظر برای سرو بریزید و رویش را با سیب زمینی سرخ نموده تزیین و در کنار پلو سرو کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه خورشت قیمه با انواع گوشت
قیمه یکی از اصیل ترین و محبوب ترین خورش های ایرانی است که با روش های مختلف و با استفاده از انواع گوشت تهیه می گردد. برای تهیه یک قیمه خوشمزه و جا افتاده، نکاتی وجود دارد که رعایت آن ها به شما یاری می نماید تا برترین نتیجه را بگیرید. در ادامه به بعضی از این نکات و فوت و فن ها می پردازیم:
تهیه و پخت خورشت قیمه با انواع گوشت
همان طور که بالا هم اشاره کردیم، خورشت قیمه را می توانید با انواع گوشت به شکل های مختلف تهیه کنید. اما رایج ترین روش های تهیه قیمه معمولا با گوشت تکه ای گوسفند یا گوشت گوساله یا حتی ترکیب این دو تهیه می گردد.
تهیه قیمه با گوشت مرغ
هر چند استفاده از گوشت مرغ به عنوان یک گزینه کم چرب و سبک تر هم برای تهیه قیمه رایج است. طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت مرغ را می توانید با جزییات در کتاب کاله مطالعه کنید.
تهیه قیمه با گوشت قرمز چرخ نموده
در کنار این ها استفاده از گوشت چرخ نموده به شکل قلقلی یا حتی به همان شکل چرخ نموده هم برای تهیه قیمه رایج است. طرز تهیه قیمه با گوشت قلقلی و طرز تهیه قیمه چرخ نموده لاهیجان را می توانید در کتاب کاله با جزییات مطالعه کنید.
تهیه قیمه در جای جای ایران
اما در این میان خوب است برای تنوع به برنامه غذایی خود با روش های تهیه خورشت قیمه در شهرهای مختلف هم آشنا شوید و آن را با تنوع بیشتری تهیه کنید. طرز تهیه قیمه تبریزی و البته طرز تهیه قیمه نثار را به عنوان روش های متفاوت تهیه قیمه در ایران می توانید، با جزییات کامل در کتاب کاله بخوانید.
تهیه قیمه با پنیر کبابی
البته یکی از روش های مدرن تهیه قیمه هم استفاده از پنیر کبابی به جای گوشت یا همراه گوشت است که می توانید طرز تهیه خورش قیمه با پنیر کبابی را هم در کتاب کاله با تمام نکات مهم برای استفاده درست از این پنیر بخوانید.
ادویه مناسب تهیه قیمه
برای تهیه قیمه هم درست مثل هر غذای دیگری خوب است ادویه های مناسب آن را بهره ببرید. ادویه های اصلی قیمه معمولا شامل دارچین و زعفران است اما می توانید آن را به شکل ترکیبی و در قالب ادویه ترکیبی قیمه هم آماده کنید.
نکاتی پیرامون استفاده از لیمو عمانی در قیمه
لیمو عمانی به عنوان یکی از مهمترین اجزای قیمه است که اگر به درستی استفاده نکنید هم مزه خورشتتان خوب نخواهد شد هم ممکن است خورشتتان تلخ گردد. پس برای استفاده از آن دقت به خرج دهید. از جمله نکاتی که باید به آن دقت کنید این است که لیمو عمانی را نباید از ابتدای تهیه خورشت اضافه کنید چون پخت بیش از حد آن غذای شما را تلخ خواهد نمود.
در ضمن برای جلوگیری از تلخ شدن خورشت قیمه بهتر است پوست و دانه های لیمو عمانی را بگیرید و فقط گوشت لیمو عمانی را داخل خورشت بریزید.
تهیه قیمه با سیب زمینی سرخ نموده یا بادمجان
قیمه را یا با سیب زمینی سرخ نموده یا بادمجان سرخ نموده همراه می نمایند تا تکمیل گردد. پس بسته به زمان و البته علایق خود می توانید تصمیم بگیرید که قیمه را با کدام یک همراه کنید. البته بهتر است دقت کنید تهیه قیمه با بادمجان کمی نکات دارد که باید رعایت کنید.
اضافه کردن آرد به خورشت قیمه برای غلظت بیشتر آن
اگر دوست دارید قیمه شما غلیظ تر باشد و در مرحله پخت خورشتتان غلیظ نشده است، می توانید در انتهای پخت، اندازهی آرد گندم را در کمی آب حل نموده و به خورشت اضافه کنید. فقط حواستان باشد که آرد به خوبی در آب حل شده باشد.
منبع: کتاب کاله