معرفی استارتاپ بیدود: با موبایل دوچرخه کرایه کنید
به گزارش مجله تانی بای، اگر به نمایشگاه الکامپ امسال سری زده باشید؛ حتما دوچرخه های نارنجی زیبایی را در یک غرفه محوطه باز مشاهده کردید و برایتان سوال شده این دوچرخه ها اینجا چه کار می کنند.
دوچرخه اشتراکی یا کرایه دوچرخه با گوشی تلفن همراه یک ایده جدید نیست و سال ها در کشورهای دیگر پیاده سازی و استفاده شده است. در حال حاضر، بیش از 200 کشور دنیا از سرویس های دوچرخه اشتراک استفاده می کنند و معروف ترین این سرویس ها به نام Mobile در کشور انگلیس با همکاری مایکروسافت راه اندازی شده است.
شرکت های فناوری بزرگ دیگری مانند هواوی هم وارد عرصه کرایه دوچرخه شده و در شهری مانند لندن به تنهایی 5 سرویس دوچرخه اشتراکی فعال هستند.
بیدود اولین استارتاپ ایرانی دوچرخه اشتراکی در ایران است. این استارتاپ در سال 2014 در کشور چین افتتاح و شروع به کار کرده و پس از موفقیت و استقبال مردم، حالا می خواهد در ایران پیاده سازی شود.
دوچرخه های بیدود از نظر ظاهر و رنگ شبیه به دوچرخه های Mobile هستند و البته با دوچرخه های شرکت های دیگر هم تشابهاتی دارند.
برخلاف طرح شهرداری تهران، در سرویس دوچرخه کرایه بیدود نباید دوچرخه ها را از مکان های مشخصی کرایه و دوباره به آن مکان ها تحویل داد. این دوچرخه ها از یک قفل هوشمند استفاده می کنند که فقط با اپلیکیشن باز می شود و استفاده کننده می تواند دوچرخه را از هر کجای شهر یافته، سوار شده و در محل دیگری پارک و دنبال کار خود برود.
هر فردی که بخواهد از دوچرخه های اشتراکی بیدود استفاده کند؛ کافی است اپلیکیشن bdood را روی گوشی تلفن همراه خود نصب و از روی نقشه دنبال نزدیک ترین دوچرخه های پارک شده در شهر بشود.
با رسیدن به یک دوچرخه، با کمک اپلیکیشن و اینترنت اشیا می توان قفل دوچرخه را باز کرده و سوار شد. پس از اتمام سفر هم دوچرخه را کناری پارک و دوباره آن را قفل کرد.
با موبایل دوچرخه کرایه کنید
اپلیکیشن bdood فقط برای باز کردن قفل دوچرخه نیست و اطلاعات مفیدی مانند زمان اجاره گیری، مسافت طی شده، میزان کالری مصرف شده مسافر و میزان کربن اکسیدی که به خاطر استفاده نکردن از خودرو در هوا انتشار پیدا نمی کند را محاسبه و به راکب نشان می دهد.
استارتاپ بیدود می گوید هزینه استفاده از دوچرخه های اشتراکی بسیار پایین و در حد همان هزینه استفاده از اتوبوس یا تاکسی در سفرهای درون شهری است. حتی در سفرهای کوتاه مقرون به صرفه تر از تاکسی خواهد بود.
برنامه شرکت پاک چرخ ایرانیان که مجری بیدود است، عرضه نزدیک به 12 هزار دوچرخه اشتراک در سطح شهر است. همین طور، قرار است تا یک سال آینده دوچرخه های برقی هم عرضه شوند تا در مناطق شیب دار تهران مورد استفاده قرار بگیرند.
البته، فعلا در فاز اول نزدیک به 1000 دوچرخه وارد برخی مناطق شهر تهران شده ولی گفته می شود این شرکت محدودیتی در تولید و عرضه دوچرخه ندارد. بسکمک از قطعات این دوچرخه ها در ایران تولید و مونتاژ می شوند که فناوری ساخت، قفل هوشمند و طراحی آن ها در حال بومی سازی است.
فرهنگ سازی استفاده از دوچرخه در سفرهای درون شهری یکی از اهداف بزرگ دولت ها و کلان شهرها است. بسکمک از شهرهای بسیار بزرگی مانند تهران گرفتار ترافیک، آلودگی، مسائل سلامتی شهروندان و زندگی هایی ماشینی و بی تحرک هستند.
استارتاپ های دوچرخه اشتراکی می توانند گام بزرگی برای بسترسازی این فرهنگ و استقبال از دوچرخه به جای خودرو برای سفرهای درون شهری باشند.
امیدواریم که استارتاپ بیدود هم داستانی مشابه طرح خانه های دوچرخه شهرداری تهران پیدا نکند و بتواند همانند سایر کشورها، رونق گرفته و وجه دیگری از فناوری در حل مشکل روزمره مردم و افزایش کیفیت زندگی را به نمایش بگذارد.
منبع: یک پزشک