25 هزار پروانه نشر داده شده، ولی 1000 کتابفروشی داریم!
به گزارش مجله تانی بای، رئیس نمایشگاه کتاب تهران صدور 25 هزار پروانه نشر را فاقد تناسب با ظرفیت صنعت نشر و به منزله آسیب جدی به بدنه فرهنگ کشور دانست و گفت: این تعداد پروانه در حالی صادر شده که ما هزار کتاب فروشی در کشور داریم.
به گزارش گروه فرهنگی خبرنگاران، یاسر احمدوند رئیس سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب در نشست با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از نمایشگاه کتاب شرح داد: صدور 25 هزار پروانه نشر فاقد تناسب با ظرفیت صنعت نشر و به منزله آسیب جدی به بدنه فرهنگ کشور است. این تعداد پروانه در حالی صادر شده که ما هزار کتاب فروشی در کشور داریم؛ در حالی که تعداد کتاب فروشی ها باید بیشتر از تعداد ناشران باشد.
کدام ناشران می توانند در نمایشگاه حاضر شوند؟
وی با بیان اینکه مطابق قوانین، ناشری که حداقل شرایط از جمله انتشار 40 عنوان کتاب و در بخش کودک 45 عنوان کتاب در سال داشته باشد، می تواند در نمایشگاه کتاب ثبت نام کند، متذکر شد: در این نمایشگاه 2800 ناشر شرکت کرده اند که از این تعداد 1700 ناشر در بخش حضوری نمایشگاه هستند و همزمان در بخش مجازی نیز این تعداد حضور یافته اند.
به گفته رئیس نمایشگاه کتاب تهران هزار و 100 ناشر را نیز در بخش مجازی نمایشگاه مستقر شده اند و بررسی ها نشان می دهد از برگزاری نمایشگاه در مصلی بیش از برگزاری در شهر آفتاب رضایت دارند.
شهر کتاب 70 هزار متر مربع فضا می داد درحالیکه در مصلی 90 هزار متر فضا داریم
احمدوند با اشاره به اینکه 70 درصد مردم و ناشران از برگزاری نمایشگاه در مصلی رضایت دارند، متذکر شد: امسال فضای مسقفی برای همه ناشران فراهم شد و در حالی که شهر آفتاب، قول تامین 70 هزار متر مربع فضا در سال گذشته را عنوان کرده، در شرایط کنونی در مصلی 90 هزار متر مربع فضا برای برگزاری نمایشگاه در اختیار ما است.
وی به حضور 170 ناشر خارجی از 32 کشور اشاره و تاکید کرد: 60 مهمان خارجی در نمایشگاه داریم که به منظور خودداری از ورود و فروش کتبی که با الزامات پیش بینی شده مغایرت دارند، شورای نظارت و ارزیابی با 40 نفر به مدت 10 روز نسبت به بررسی کتب فعالیت داشتند و نظارت و ارزیابی همچنان ادامه دارد.
رئیس نمایشگاه کتاب تهران در خصوص مسائل ناشران در تامین کاغذ نیز گفت: سال گذشته به 111 هزار و 200 عنوان کتاب مجوز داده شده که رقم بسیار زیادی است و نشان می دهد بخشی از کتب مجوز گرفته، کیفیت کافی را ندارند.
احمدوند افزود: با توجه به مصرف کاغذ کشور درخواست تنخواه برای خرید کاغذ از کارخانه مازندران مطرح شده چرا که کارخانه های مازندران توان تولید کاغذ در حجم بالا را دارند.
ایران صادرکننده مقواست
وی افزود: هر چند کشور در حال صادرات مقوا است و در تیشو به خودکفایی رسیده، اما در کاغذ باید زمینه های حمایتی فراهم شود تا بتوانیم نیاز ناشران و نویسندگان را تامین کنیم.
رئیس نمایشگاه کتاب تهران همچنین به فروش مجازی کتاب اشاره کرد و گفت: در نمایشگاه مجازی بهمن ماه، یک میلیون و 350 هزار نسخه با 800 هزار مرسوله به فروش رسید و در نمایشگاه این دوره نیز بن کتاب جهت بهره مندی مردم به بخش مجازی اختصاص یافته است.
اختصاص 25 میلیارد تومان اعتبار برای بن
به گفته احمدوند به عنوان مثال برای هیأت علمی تخفیف 50 درصد و برای دانشجویان تخفیف 40 درصد پیش بینی شده و 25 میلیارد تومان اعتبار برای بن اختصاص یافته است.
وی خواستار همراهی و مشارکت مجلس در حل مسائل مربوط به ساماندهی پروانه های نشر، تامین کاغذ و فرهنگ سازی مطالعه شد.
منبع: خبرگزاری دانشجو