طرز تهیه شربت آلبالو چگونه است؟
به گزارش مجله تانی بای، می توانید در کمتر از 20 دقیقه شربت آلبالو را آماده کنید و از آن برای تهیه یک نوشیدنی شیرین و گوارا بهره ببرید. دستور تهیه شربت آلبالو خانگی ساده است و می توانید با خرید آلبالوهای تازه و آماده کردن مواد غذایی دیگر، شربت مورد نظر خود را درست کنید.
اما باید بدانید که فصل آلبالو بسیار کوتاه است، پس سریعاً به بازار بروید آلبالوهای تازه را بخرید. در این مقاله از خبرنگاران طرز تهیه شربت آلبالو خانگی را شرح می دهیم.
دستور تهیه شربت آلبالو
- زمان آماده سازی: 10 دقیقه
- زمان تهیه: 10 دقیقه
- کل زمان: 20 دقیقه
مواد تشکیل دهنده:
- 1 کیلوگرم آلبالو بدون هسته
- 1 پیمانه شکر
- ½ فنجان آب
- کمی نمک
- پوست 1 عدد لیموترش
دستورالعمل تهیه
- آلبالو، نمک و شکر را در قابلمه ای میانه مخلوط کنید. مخلوط را به مدت 10 دقیقه به حال خود رها کنید.
- نصف فنجان آب و پوست لیمو را به مخلوط اضافه کنید.
- با همزن برقی یا با دست مخلوط آلبالو را چند بار با دقت هم بزنید تا شربتی نرم تر و غلیظ تر به دست آورید.
- حرارت را به مقدار میانه تنظیم کنید. به مدت 10 دقیقه در حالی که مرتب مخلوط را هم می زنید، پوست لیمو را بردارید.
- گاز را خاموش کنید و بگذارید مخلوط سرد گردد. شربت هنگام سرد شدن کمی غلیظ می گردد.
- وقتی کاملاً سرد شد، شربت را درون ظرف شیشه ای بریزید و در آن را سفت ببندید و در یخچال قرار دهید.
ارزش غذایی شربت آلبالو
- کالری: 120 کیلو کالری
- کربوهیدرات: 31 گرم
- پروتئین: 1 گرم
- سدیم: 16 میلی گرم
- فیبر: 1 گرم
- شکر: 29 گرم
چه آلبالویی مناسب تهیه شربت آلبالو می باشد؟
هر نوعی از آلبالو طعم متفاوتی به شربت می دهد. مثلاً، آلبالو مجاری کمی شیرین تر از آلبالوی محلی است. بهتر است برای شربت از آلبالو محلی بهره ببرید که در مراکز میوه و تره بار به مقدار کافی به فروش می رسد.
آلبالو محلی مزه ملسی داشته و بیشتر به ترشی گرایش دارد. به همین علت است که از این آلبالو برای درست کردن ترشی نیز استفاده می نمایند.
طرز تهیه شربت آلبالو غلیظ
در این دستور غذا از پوست یک عدد لیموترش برای غلیظ شدن شربت آلبالو استفاده می کنیم. برای داشتن یک دستور غذایی کاملاً گیاهی و بدون گلوتن از پکتین طبیعی موجود در قسمت سفید لیمو برای غلیظ کردن شربت بهره می بریم.
بسیاری از میوه ها به طور طبیعی حاوی پکتین هستند. در محصولات اصلاح شده ژنتیکی، اغلب پکتین کمتر از آن چیزی است که به طور طبیعی در میوه ها وجود دارد. پوست لیمو و به ویژه قسمت سفید زیر آن غلظت پکتین بیشتری نسبت به میوه دارند.
فریز کردن شربت آلبالو
- شربت آلبالو را بگذارید کاملاً سرد گردد.
- سپس داخل ظروف شیشه ای قرار دهید.
- بعد از سفت کردن در ظرف شیشه ای آن را داخل یخچال قرار دهید.
- این شربت تا سه ماه قابل استفاده خواهد بود.
- هنگامی که یک شیشه را باز کردید، آن را در یخچال نگه دارید.
- شربت را به مدت چهار تا پنج روز مصرف کنید.
موارد استفاده از شربت آلبالو
- شربت را روی وافل، پنکیک یا کرپ سرو کنید.
- شربت روی بستنی یا پودینگ برنج شگفت انگیز خواهد بود.
- شربت را روی خامه سفید بریزید و برای وعده صبحانه میل کنید.
- مقداری شربت را به اسموتی یا میلک شیک اضافه کنید.
- از شربت برای تهیه یک نوشیدنی شیرین و خنک بهره ببرید.
فواید مصرف شربت آلبالو
در زیر به بعضی از مهمترین فواید سلامتی شربت آلبالو اشاره می کنیم:
کاهش علائم نقرس
نقرس نوعی آرتروز است که معمولاً در هر زمان یک مفصل را درگیر می نماید. این عارضه باعث درد، تورم و قرمزی می گردد. گاهی اوقات ممکن است فرد دچار بیماری های شدیدتری گردد. یک مطالعه در سال 2012 نشان داد کسانی که آلبالو یا شربت آلبالو می خورند کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری نقرس قرار دارند.
سرشار از آنتی اکسیدان
آنتی اکسیدان ها موادی هستند که ممکن است بعضی از انواع آسیب به سلول ها را متوقف یا کند نمایند. ذراتی به نام رادیکال های آزاد باعث این آسیب می شوند. رادیکال های آزاد زمانی اتفاق می افتند که فرد غذا بخورد یا ورزش کند. رادیکال های آزاد باعث آسیب به سلول ها می شوند که این مهم یک عامل خطر برای بیماری هایی مانند سرطان و دیابت است. آلبالو سرشار از آنتی اکسیدان است و می تواند به جلوگیری از بروز بیماری یاری کند.
بهبود سیستم ایمنی
آنتوسیانین هایی که در آلبالو وجود دارند ممکن است دارای خواص ضد میکروبی باشند. این بدان معناست که آنها می توانند میکروب هایی که باعث بیماری می شوند را از بین ببرند. بعضی تحقیقات نشان می دهند که آنتوسیانین موجود در آلبالو می تواند با بیماری های جزئی مانند سرماخوردگی مقابله نمایند.
یاری به بهبود بینایی
آنتوسیانین های موجود در آلبالو ممکن است برای افرادی که گلوکوم دارند، مفید باشد. گلوکوم تجمع فشار مایع در داخل چشم است که می تواند باعث از دست رفتن بینایی گردد. بعضی از منابع معتبر تحقیقاتی نشان می دهند که بعضی از افراد بعد از مصرف آلبالو و مشتقات آن مانند شربت، توانستند بینایی خود را بهبود بخشیدند.
کاهش علائم آرتروز کمتر
آرتروز یک نوع شایع آرتریت است که باعث درد و سفتی مفاصل می گردد. یکی از روش هایی که متخصصان آزمایش سفتی، درد و طیف وسیعی از حرکات بدنی استفاده می نمایند، شاخص استئوآرتریت دانشگاه های انتاریو و مک مستر (WOMAC) نامیده می گردد. یک مطالعه موردی در سال 2013 نشان داد که نمرات شاخص استئوآرتریت دانشگاه های انتاریو و مک مستر برای افرادی که در شش هفته آلبالو مصرف نموده بودند، بهبود یافته بود.
تقویت حافظه کوتاه مدت
یک مطالعه موردی در سال 2017 به آنالیز مزایای احتمالی نوشیدن شربت آلبالو برای افراد مبتلا به زوال عقل پرداخت. کسانی که هر روز به مدت 12 هفته شربت آلبالو می نوشیدند، بهبودهای جزئی در حافظه کوتاه مدت خود داشتند.
بهبود خواب
برای بزرگسالانی که بی خوابی دارند، شربت آلبالو می تواند به کیفیت خواب یاری کند. آب گیلاس می تواند مقدار ملاتونین را در بدن افزایش دهد. ملاتونین یک مولکول است که به حفظ خواب طبیعی یاری می نماید.
کلام آخر
طرز تهیه شربت آلبالو را در بالا شرح دادیم، بعلاوه درباره مزایای این شربت هم صحبت کردیم. اکنون به خوبی می دانید که خوردن شربت آلبالو می تواند چقدر مفید و لذت بخش باشد. سعی کنید در وعده صبحانه یا عصرانه و به همراه مواد غذایی مختلف، این شربت را مصرف کنید. شما حتی می توانید برای تهیه و تزئینات روی کیک یا تهیه آلبالوپلو نیز از این شربت خوشمزه و خوش رنگ بهره کامل را ببرید.
منبع: اسنپ مارکت