چطور شیره انار (ملاس انار) را به روش ارگانیک درست کنیم؟

به گزارش مجله تانی بای، شیره انار یا مِلاس انار یکی از خوشمزه ترین فرآورده های انار و درواقع عصاره انار است که را برای بدن دارد. عصاره انار در تهیه بعضی از انواع سس، تزیین انواع دسر و آماده کردن شربت انار و … کاربرد دارد. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه شیره انار را به شما آموزش دهیم.

چطور شیره انار (ملاس انار) را به روش ارگانیک درست کنیم؟

مواد لازم برای تهیه شیره انار (مِلاس انار)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
آب انار4 لیوان فرانسوی دسته دار
شکرنصف لیوان فرانسوی دسته دار
آبلیمو1/4 لیوان فرانسوی دسته دار

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه شیره انار: 60 دقیقه

مراحل طرز تهیه شیره انار

شیره انار هم درست مانند به وسیله جوشاندن آب انار و از ترکیب آن با شکر و آبلیمو درست می گردد. در طرز تهیه شیره انار باید آب انار () را بگیرید و پس از صاف کردن با شکر و آبلیمو بجوشانید. طرز تهیه ملاس انار را مرحله به مرحله دنبال کنید.

مرحله اول: انارها را آبگیری کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه شیره انار، انارها را بشویید و کلاهک آن ها را با یک چاقوی تیز جدا کنید. سپس، پوست انارها را برش بزنید و هر یک از آن ها را با دقت دانه کنید. انارهای دانه شده را در دستگاه آبمیوه گیری بریزید و آبگیری کنید.

در صورت تمایل، برای آبگیری انار می توانید از آبمیوه گیری دستی (آب انارگیری) هم بهره ببرید. در این صورت، دیگر احتیاجی به دانه کردن انارها نخواهید داشت. کافی است انارها را به 2 نیمکره مساوی تقسیم کنید و آن ها را به نوبت در محفظه دستگاه آب انارگیری بگذارید و فشار دهید.

در صورت تمایل، می توانید انواع آبمیوه مانند آب انار را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: آب انار را صاف کنید

حالا، آب انار را از صافی ریز یا پارچه تنظیف رد کنید تا همه تفاله ها و هسته های له شده از آن جدا شوند و آب انار زلال و یکدستی ایجاد گردد. طبیعتا صافی شما باید به مقدار ای ریز باشد که بتواند کوچک ترین ذرات تفاله را از آب انار جدا کند.

مرحله سوم: شهد ملاس را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه شیره انار خانگی، شکر و آب انار صاف شده را در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید. مواد داخل قابلمه را با قاشق چوبی هم بزنید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شده و دانه های شکر به طور کامل در آب انار حل شوند.

مدتی صبر کنید تا ترکیب شکر و آب انار بجوشد. در طول این مدت، مواد داخل قابلمه را همچنان هم بزنید. کف سفید ایجاد شده بر روی آب انار را هم با قاشق بگیرید و دور بریزید. با انجام این کار، شهد انار شفاف تر و خوشرنگ تر خواهد شد.

در صورت تمایل می توانید شکر را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله چهارم: شهد را بجوشانید

پس از آن که از حل شدن شکر در آب انار مطمئن شدید، حرارت را کاملا ملایم نموده و شهد درون قابلمه را با درب باز به حال خودش بگذارید تا حداقل برای 1 ساعت به آرامی بجوشد. در طول این مدت، هر 10 دقیقه یک بار شهد را با قاشق چوبی هم بزنید تا ته نگیرد.

مرحله پنجم: آبلیموی تازه را تهیه کنید

در فاصله جوشیدن ترکیب آب انار و شکر، چند عدد لیموی تازه را بشویید و آبگیری کنید تا جایی که حدود یک چهارم لیوان آبلیموی تازه به دست آید. سپس، آبلیموی تازه را نیز از تنظیف یا صافی عبور دهید تا ذرات اضافی آن گرفته گردد.

برای خرید آبلیمو آماده می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: آبلیموی تازه را به ملاس انار اضافه کنید

پس از گذشت حدود یک ساعت، ضروری است قوام شهد را آنالیز کنید. در این مرحله باید حجم مایع داخل قابلمه تقریبا یک لیوان و قوام آن شبیه شیره انگور () شده باشد.

حالا، وقت آن است که آبلیموی تازه را نیز به این ترکیب اضافه نموده و حدود 5 الی 10 دقیقه دیگر صبر کنید تا همه مواد به خوبی ترکیب شوند و طعم یکدیگر را بگیرند. پس از گذشت این مدت، حرارت را خاموش کنید و قابلمه حاوی شیره انار را کنار بگذارید تا در دمای محیط خنک گردد.

مرحله آخر: شیره انار را در شیشه خشک و تمیز بریزید

پس از دنبال کردن مراحل بالا، حالا دیگر می توانید شیره انار یا مِلاس انار را در بطری شیشه ای درب دار، پاکیزه و استریل شده بریزید و در یخچال بگذارید. برای استریل نموده بطری، کافی است آن را به مدت 15 دقیقه در قابلمه در حال جوش قرار دهید و سپس، شیشه را از قابلمه خارج نموده و در فضای آشپزخانه بگذارید تا خشک گردد.

پیش از ریختن شیره انار در شیشه باید از خنک بودن آن اطمینان یابید. شما می توانید از شیره یا همان ملاس انار در و تزیین بهره ببرید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه شیره انار

  • روش تهیه شیره انار تا مقدار زیادی شبیه درست کردن شربت انار است.
  • توجه داشته باشید، مقدار شکر مصرفی برای تهیه شیره انار تا مقدار زیادی به طعم آب انار و درجه شیرینی و ترشی آن بستگی دارد.
  • در هنگام تهیه شیره یا ملاس انار مثل طرز تهیه رب انار هرگز درب قابلمه را نبندید. در غیر این صورت، رنگ شیره انار شما تیره و کدر می گردد.
  • مراقب باشید، شیره انار در طول جوشیدن بیش از مقدار غلیظ نگردد. یادتان باشد، غلظت ملاس انار بعد از خنک شدن بیشتر خواهد شد.
  • در صورت تمایل، می توانید به مقدار یکی دو قاشق غذاخوری شیره انار را در لیوان بریزید و مقداری آب سرد به آن اضافه کنید. از این طریق، یک شربت انار خوشمزه نوش جان خواهید کرد.

سوالات متداول درباره شیره انار

شیره انار برای چی خوبه؟

شیره انار یکی از خوشمزه ترین فرآورده های انار است که همه خواص انار را دارا بوده و به خون سازی، مقابله با انواع سرطان و رفع کردن التهابات مختلف در بدن یاری می نماید.

فرق شیره انار با رب انار چیست؟

در طرز تهیه شیره انار، شما به گوشت دانه انار احتیاجی ندارید. بنابراین، آب انار را از تنظیف رد می کنید تا به مقدار کافی زلال باشد. اما برای درست کردن رب انار، شما به گوشت دانه انار به عنوان یک عامل غلیظ کننده احتیاج دارید. از سوی دیگر، رب انار به مراتب غلیظ تر و سفت تر از شیره انار است.

خواص شیره انار در طب سنتی چیست؟

از مهم ترین خواص شیره انار در طب سنتی می توان موارد زیر را برشمرد:

  • قند خون را تنظیم و به کنترل دیابت یاری می نماید.
  • به علت برخورداری از مجموعه بزرگی از آنتی اکسیدان ها، خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش می دهد.
  • به درمان کبد چرب یاری می نماید.
  • فشار خون را تنظیم می نماید.
  • خون را تصفیه می نماید.
  • با انواع التهاب ها در بدن مقابله می نماید.
  • دردهای رماتیسمی و ورم های ناشی از آن را کاهش می دهد.
  • روند خون ساز و خون رسانی در بدن را بهبود می بخشد.
منبع: افق کوروش
انتشار: 28 آبان 1403 بروزرسانی: 28 آبان 1403 گردآورنده: tani-buy.ir شناسه مطلب: 2331

به "چطور شیره انار (ملاس انار) را به روش ارگانیک درست کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چطور شیره انار (ملاس انار) را به روش ارگانیک درست کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید