6 روش شور کردن و بو دادن با زعفران به روش آجیل فروشی ها

به گزارش مجله تانی بای، پسته زعفرانی یکی از خوشمزه ترین و لوکس ترین انواع پسته است که طعم خاص و منحصر به فردی دارد. برشته کردن پسته با زعفران نه تنها عطر و طعم پسته را تقویت می نماید، بلکه خواص زعفران را نیز به فواید این آجیل محبوب اضافه می نماید. شما می توانید پسته بو داده زعفرانی را به عنوان یک میان وعده سالم و خوشمزه نوش جان نموده یا در مجالس، مهمانی ها و دورهمی ها سرو کنید. با ما در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله خبرنگاران همراه باشید تا طرز بو دادن پسته با زعفران در فر یا بدون فر را به شما آموزش دهیم.

6 روش شور کردن و بو دادن با زعفران به روش آجیل فروشی ها

مواد لازم برای بو دادن پسته با زعفران

پسته خام با پوست: 500 گرم

زعفران دم نموده غلیظ: 2 الی 3 قاشق غذاخوری

آب: یک سوم لیوان فرانسوی دسته دار

نمک: یک قاشق غذاخوری

آبلیموی تازه: 2 الی 3 قاشق غذاخوری

زمان لازم برای بو دادن پسته با زعفران: 20 دقیقه

مراحل بو دادن پسته با زعفران در تابه روی گاز

بو دادن پسته با زعفران به روش های گوناگونی امکان پذیر است. شما می توانید پسته را در تابه، ایرفرایر، مایکروفر، روی بخاری یا در فر برشته کنید.

مرحله اول: محلول طعم دهنده را آماده کنید

برای شور کردن پسته با زعفران، ابتدا ظرف مناسبی را انتخاب کنید و نمک، آب، آبلیموی تازه و زعفران را در آن بریزید. این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا نمک کاملا حل گردد. در صورت تمایل، به جای آبلیموی تازه می توانید از آبلیموی صنعتی، آبغوره یا سرکه بهره ببرید.

برای خرید نمک، زعفران، آبلیمو، آبغوره و سرکه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: پسته را طعم دار کنید

در این مرحله از طرز تهیه پسته شور زعفرانی، پسته خام را هم به محلول بالا اضافه کنید. این ترکیب را به خوبی هم بزنید و یک شب تا صبح در یخچال بگذارید تا پسته در این محلول غوطه ور باشد و کاملا طعم دار گردد. به این ترتیب، ترکیب زعفران و نمک در مغز پسته نفوذ نموده و همه قسمت های آن را آغشته و مزه دار می نماید.

مرحله سوم: پسته را خشک کنید

پس از گذشت این مدت، پسته ها را از محلول زعفرانی و شور خارج کنید و در سینی مناسبی قرار دهید. این سینی را برای چند ساعت در معرض جریان هوا بگذارید تا پسته های زعفرانی تا جای ممکن خشک شده و برای برشته شدن آماده شوند.

مرحله چهارم: پسته ها را حرارت دهید

برای بو دادن پسته در ماهیتابه، باید تابه نچسب با ابعاد مناسب را روی حرارت ملایم بگذارید تا کاملا داغ گردد. سپس، پسته های زعفرانی را که قبلا در معرض هوا گذاشتید و خشک کردید، در تابه بریزید. حتما تابه را روی شعله پخش کن قرار دهید. در این مرحله از بو دادن پسته خام با زعفران اصلا نباید از پسته ها غافل شوید، چراکه ممکن است بسوزند.

مرحله پنجم: پسته ها را هم بزنید

برای جلوگیری از سوختن و خراب شدن پسته ها، تابه را به طور مداوم تکان بدهید تا پسته ها جابه جا شوند. توجه داشته باشید، حرارت باید بسیار ملایم باشد. این روند را تا زمانی ادامه دهید که پسته های شما کاملا برشته شوند.

مرحله آخر: پسته زعفرانی بو داده را سرو کنید

پس از آن که از برشته شدن پسته ها مطمئن شدید، حرارت را خاموش کنید. تابه را برای چند دقیقه دیگر تکان دهید تا حرارت تابه کاملا رفع گردد. سپس، پسته ها را در ظرف سرو بریزید و پس از خنک شدن، نوش جان کنید.

روش بو دادن پسته با زعفران در تابه بدون خیساندن

برای بو دادن پسته با نمک و زعفران، لازم نیست حتما پسته ها را از شب قبل بخیسانید. شما می توانید پسته خام را مطابق دستور بالا در تابه داغ بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. سپس، ترکیب آب، نمک، زعفران و آبلیمو، سرکه یا آبغوره را هم به تابه اضافه کنید. درب تابه را ببندید و تابه را به طور مداوم تکان دهید تا پسته ها کاملا طعم دار شوند و در عین حال، نسوزند. پس از تمام شدن مایع درون تابه و برشته شدن پسته ها، حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید. اگر پسته ها کاملا خشک نشده باشند، اصلا جای نگرانی نیست. کافی است پسته های زعفرانی و شور را در سینی مناسبی بریزید و برای چند ساعت در معرض جریان هوا قرار دهید تا کاملا خشک شوند.

طرز بو دادن پسته با زعفران در فر

برای بو دادن پسته خام با زعفران در فر، ابتدا باید مطابق روش اول پسته ها را در محلول آب، نمک، زعفران و آبلیمو (یا آبغوره و سرکه) مزه دار و خشک کنید. سپس، پسته های زعفرانی را در سینی فر بریزید و پخش کنید. فر را روشن نموده و روی دمای 140 تا 160 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. سپس، سینی را برای 15 تا 20 دقیقه در طبقه میانی فر بگذارید. هر چند دقیقه یک بار به پسته ها سر بزنید و در صورت لزوم آن ها را جابه جا کنید تا نسوزند.

روش بو دادن پسته با زعفران در مایکروفر

برای بو دادن پسته در ماکروفر باید مطابق روش اول، پسته ها را در محلول زعفرانی طعم دهنده بخیسانید و در معرض هوای تازه بگذارید تا نسبتا خشک شوند. سپس، پسته های زعفرانی را در سینی مایکروفر بریزید و دستگاه را روی حداکثر توان تنظیم کنید. پسته ها را برای 5 تا 7 دقیقه در مایکروفر بگذارید. در این مدت، هر چند دقیقه یک بار درب مایکروفر را باز کنید و پسته ها را هم بزنید تا نسوزند. در نهایت، اگر پسته های برشته شده هنوز هم مرطوب بودند، سینی را در معرض هوای تازه قرار دهید تا پس از چند ساعت کاملا خشک شوند.

نحوه بو دادن پسته با زعفران روی بخاری یا شوفاژ

در طرز بو دادن پسته تازه در خانه روی بخاری یا شوفاژ، باید همه مراحل مربوط به خیساندن و آماده سازی پسته را مانند روش اول دنبال کنید. سپس، پسته های خیس خورده در محلول نمکی و زعفرانی را در یک سینی روحی بریزید و روی بخاری یا شوفاژ قرار دهید. با توجه به احتمال بالا بودن دمای بخش های میانی سینی، بهتر است پسته ها را در اطراف سینی روحی بچینید. هر چند ساعت یک بار، پسته ها را هم بزنید و جابه جا کنید تا نسوزند و کاملا برشته شوند.

روش بو دادن پسته در سرخ کن بدون روغن (ایرفرایر یا همان هواپز)

در این طرز تهیه پسته شور بازاری، ابتدا باید مطابق روش اول پسته ها را در محلول زعفرانی طعم دهنده بخیسانید و مزه دار کنید. سپس، پسته ها را در محفظه هواپز بریزید. درب ایرفرایر را ببندید و آن را روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. پسته ها را برای نیم ساعت در هواپز بگذارید تا برشته شوند. هر 10 دقیقه یک بار، درب ایرفرایر را باز کنید و پسته ها را هم بزنید. پس از گذشت این مدت، پسته های برشته، زعفرانی و شور را در یک سینی بریزید و در محیط آشپزخانه یا در معرض هوای تازه بگذارید تا کاملا خشک شوند.

نکات مهم درباره بو دادن پسته با زعفران

  • در صورت تمایل، می توانید برای برشته کردن پسته با زعفران از روغن هم بهره ببرید. در این صورت، پیشنهاد می کنیم از روغن های گیاهی با مقاومت حرارتی بالا مانند روغن نارگیل بهره ببرید.
  • بسته به ذائقه، می توانید آبلیمو، آبغوره یا سرکه را از دستور بو دادن پسته با زعفران حذف کنید.
  • برای تهیه پسته شور بازاری می توانید از ترکیب آب نمک، زعفران و گلپر بهره ببرید.
  • فرقی ندارد از چه روشی که برای بو دادن پسته با زعفران استفاده می کنید؛ در هر حال، باید مراقب باشید، پسته ها نسوزند.
  • برای آن که پسته های زعفرانی شما طعم دودی بگیرند، می توانید مقداری پودر پاپریکا را نیز به محلول طعم دهنده اضافه کنید.
  • اگر هوادار طعم تند و تیز هستید، می توانید مقداری پودر فلفل قرمز را نیز در محلول طعم دهنده بریزید و پسته ها را در این ترکیب بخیسانید.

فوت و فن های خوشمزه شدن پسته زعفرانی

آیا برای برشته کردن پسته با زعفران حتما باید پسته ها را بخیسانیم؟

خیر. خیساندن پسته به هیچ عنوان الزامی نیست. با این حال، انجام این کار به طعم دار شدن تمام قسمت های پسته و خوشمزه تر شدن آن یاری می نماید.

آیا برشته کردن پسته موجب از دست رفتن خواص آن می گردد؟

پسته خام از خواص بیش تری برخوردار است. با این حال، بو دادن پسته با زعفران موجب می گردد که فواید زعفران نیز به خواص پسته اضافه گردد. در مجموع، اگر می خواهید از خواص پسته کاملا بهره مند شوید، بهتر است پسته خام را نوش جان کنید. چون در فرآیند برشته شدن، بعضی از آنتی اکسیدان ها و ویتامین های موجود در پسته از بین می روند.

آیا برشته کردن پسته فایده ای هم دارد؟

بو دادن پسته با زعفران موجب خوشمزه تر شدن آن می گردد. به علاوه، با انجام این کار بسیاری از آلودگی ها و آنزیم های زیان آور موجود در پسته خام هم از بین می روند.

منبع: افق کوروش
انتشار: 5 آبان 1403 بروزرسانی: 5 آبان 1403 گردآورنده: tani-buy.ir شناسه مطلب: 2309

به "6 روش شور کردن و بو دادن با زعفران به روش آجیل فروشی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "6 روش شور کردن و بو دادن با زعفران به روش آجیل فروشی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید