جنگ تمام عیار در جنوب یمن، تیر خلاصی که به ائتلاف سعودی شلیک شد

به گزارش مجله تانی بای، خبرنگاران-گروه بین الملل: درگیری های شدید میان نیروهای مورد حمایت امارات و عربستان که از چهارشنبه گذشته آغاز شده است، همچنان ادامه دارد و شماری دیگری از نیروهای طرفین را به کام مرگ فرستاده است و شبح مرگ بر خیابانهای عدن سایه افکنده است. به طور کلی شرایط از کنترل خارج شده است.

جنگ تمام عیار در جنوب یمن، تیر خلاصی که به ائتلاف سعودی شلیک شد

درگیری ها در مناطق کریتر، خور مکسر، المنصوره، پادگان عشرین و جبل حدید جریان دارد. همچنین درگیری ها در اطراف کاخ ریاست جمهوری در معاشیق و اطراف فرودگاه عدن هم جریان دارد.

منابع مطلع به الجزیره اعلام کردند که درگیری هایی نیز در نزدیکی پالایشگاه عدن اتفاق افتاده است. همچنین پروازها از فرودگاه عدن به فرودگاه سیئون در حضرموت را با دشواری روبرو نموده است.

منابع محلی در عدن به خبرگزاری فرانسه اعلام کردند که تردد در خیابانهای اصلی این شهر در نتیجه درگیری ها فلج شده است و بعضی مناطق مسکونی هم در این درگیری ها هدف قرار گرفته است.

از سوی دیگر منابع محلی به المیادین اعلام نموده اند: آنچه در حال حاضر در عدن به ویژه منطقه کریتر مشاهده می گردد جنگ های خیابانی است ، تانک ها و توپخانه وارد خیابان ها شده است ، از خمپاره استفاده می گردد ، شاهد کشته شدن مردم هستیم ، گلوله ها در مناطق مسکونی فرود می آیند. این شرایط در آستانه عید قربان که مردم باید خود را برای خرید عید آماده نمایند مایه تاسف است.

این منابع بیان کردند: در شهر خورمکسر هم درگیری هایی اتفاق افتاده است. پادگان های عدن در این درگیری ها مداخله نموده اند ، در پادگان بدر شاهد درگیری هستیم زیرا در این پادگان نیروهایی از دو طرف درگیر حضور دارند. شرایط در پادگانی دیگر هم به گونه ای است که برای جدا سازی نیروهای متخاصم از سیم خاردار استفاده شده است. در منطقه المعلا به عنوان نزدیک ترین منطقه به خورمکسر و کریتر گلوله هایی فرود آمده است اما هنوز اخباری از خسارات وارد آمده به این منطقه به ما نرسیده است.

مدرم ابوسراج نایب رئیس دفتر سیاسی الحراک الجنوبی(جنبش جنوب یمن) به المیادین گفت: از زمانی که عدن به عنوان پایتخت موقت مطرح شد به ویژه از سال 2015 ، شاهد کوشش ائتلاف سعودی اماراتی برای تقسیم قدرت در مناطق مختلف عدن هستیم. این روند در ادامه موجب بروز اختلافاتی میان این دو کشور شد و روند کار را از کنترل خارج کرد. اگر بخواهیم واضح تر بگوییم باید گفت که درگیری های کنونی ، درگیری امارات- عربستان است اما خونی که در این درگیری ها بر زمین می ریزد خون یمنی های ساکن مناطق جنوبی است. عربستان از کابینه طرفدار عبد ربه منصور هادی حمایت می نماید و نیروهای مقابل نیز از حمایت امارات بهره می برند. هدف تسلط بر شهر عدن ، بندر عدن ، فرودگاه و در ادامه تسلط بر تنگه باب المندب است زیرا راه این تنگه از بندر عدن می گذرد.

وی اضافه نمود: در گذشته امارات در کابینه یمن نمایندگانی داشت اما به مرور زمان این نمایندگان برکنار شدند. امارات هم پس از برکناری نمایندگانش با بهره برداری از بعضی از شوراها و گروهها سعی کرد دولت موازی تشکیل دهد. امروز درگیری ها در عدن نتیجه رقابت همین دو قدرت موازی یعنی قدرت تحت حمایت عربستان و قدرت تحت حمایت امارات است.

درگیری های جنوب یمن چالشی دیگر برای ریاض

اما از این درگیری ها می توان به عنوان چالشی جدی برای ریاض که قصد داشت ظرف مدت کوتاهی عبد ربه منصور هادی و متحدانش را به کاخ ریاست جمهوری صنعا بفرستد، یاد کرد. روند تحولات در یمن به سمت و سوئی پیش می رود که به نفع ادامه جنگ از سوی عربستان نیست.

حاکمان ریاض که زیر ضربات مهلک ارتش و کمیته های مردمی یمن در جبهه های مرزی به سر می برند و علاوه بر آن مراکز حیاتی آنها از سوی ارتش و کمیته های مردمی یمن هدف قرار می گیرند در جنوب یمن نیز با چالش جدی روبرو هستند و نیروهای مورد حمایت امارات در حال بیرون کردن نیروهای حامی سعودی ها از جنوب یمن هستند. البته در جنوب یمن از هم ابتدا همان جایی برای عبد ربه منصور هادی که حدود چهار سال و نیم است در ریاض ساکن است، نبود زیرا اجازه حضور به وی در عدن داده نشد.

درگیری ها در جنوب یمن به مثابه تیر خلاصی به ائتلاف سعودی ضد یمن هم هست. سعودی ها نمی توانند کفه ترازو را به نفع عبد ربه منصور هادی و متحدانش یعنی حزب الاصلاح سنگین نمایند. گزینه های عربستان اندک است.

ادامه جنگ یمن که هزینه های سرسام آوری بر ریاض تحمیل می نماید، نظامیانش در جبهه های مرزی با یمن کشته می شوند و مراکز حیاتی این کشور هدف قرار می گیرند، ثمری برای عربستان ندارد. عربستان از سویی در باتلاقی گیر نموده است که می خواهد هرچه سریع تر از آن خارج گردد و از سوی دیگر نمی خواهد که به شکل جنگ باخته خارج گردد. اما به هر حال نمی خواهد که در گرداب یمن غرق گردد.

با نگاهی به تحولات در جنوب یمن به خوبی معین می گردد که هانی بن بریک معاون رئیس شورای انتقالی با چراغ سبز محمد بن زیاد ولیعهد ابوظبی وارد عمل شده است و هدف بیرون کردن دولت عبد ربه منصور هادی از کاخ ریاست جمهوری عدن است. امارات به شکل غیرمستقیم در ورای این درگیری هاست.

درگیری هایی که در جنوب یمن جریان دارد، اوج اختلافات میان امارات و عربستان را نشان می دهد و اگر روند تشدید گردد بعید نیست که حمایت امارات از نیروهای مورد حمایت خود بیشتر گردد زیرا ابوظبی هرگز حاضر به دست کشیدن از منافع خود در جنوب یمن نیست و بعید نیست که مزدورانش را از مناطق دیگر به منظور یاری به نیروهای مورد حمایتش در عدن اعزام کند که این بدون شک واکنش محمد بن سلمان و مزدورانش در جنوب یمن و اقدامات وی برای حمایت از مزدورانش در جنوب یمن را به دنبال خواهد داشت. در حال حاضر نبرد تمام عیار را میان مزدوران هر دو طرف شاهد هستیم و تانکها به میدان آمده اند. براساس گزارش منابع یمنی؛ نیروهای سعودی به حمایت از مزدوران خود در یمن وارد عمل شده اند.

بدون شک جنوب یمن آبستن تحولات بسیاری است و متجاوزانی که چشم طمع به منابع و ثروتهای یمن دوخته اند حالا به جان هم افتاده اند.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 15 شهریور 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: tani-buy.ir شناسه مطلب: 219

به "جنگ تمام عیار در جنوب یمن، تیر خلاصی که به ائتلاف سعودی شلیک شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جنگ تمام عیار در جنوب یمن، تیر خلاصی که به ائتلاف سعودی شلیک شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید